Have an account?

Dürüye`nin Güğümleri Başlıyor



Dürüye`nin Güğümleri Cumartesi Başlıyor...









Dürüye (İpek Tuzcuoğlu), 25 yıl önce Zühtü (Emre Kınay) ile evlenmiş ama Zühtü gerdek gecesinin sabahında Almanya'ya işçi olarak gitmiştir. Zühtü, ilk 10 yılda 2'şer sene arayla 3 kere, 1'er hafta köyüne dönmüş böylece 25 yıllık evliliklerinde sadece 25 gün evli kalmışlar ancak gerdek gecesinden bir, diğer her gelişten de üç olmak üzere toplam dört kız çocuk sahibi olmuşlardır.

Sütçülük yapan Dürüye, kızlarına Güğümlerim' demektedir. Güğümlerin tek dertleri aşklarıdır ama önlerinde Dürüye gibi bir engelleri vardır. Son 15 yıldır ise Zühtü'den hiç haber yoktur. Köyde bir de Dürüye'yi yıllardır seven Duran Ağa (Uğur Çavuşoğlu) vardır. Dürüye'nin Zühtü'den boşandığını öğrenen Duran Ağa köy meydanında şenlikler verir. Zühtü'den bunca yıl sonra zor kurtulan Dürüye'nin ise yeniden başını bağlamaya hiç niyeti yoktur. Zühtü ise aynı gün, Dürüye'den boşandığından habersiz, yanında Helga'dan olma oğlu ile Dürüye'ye geri döner. Ama karşısında bambaşka bir Dürüye vardır. Dürüye'nin şerrinden canını zor kurtaran Zühtü'nün vazgeçmeye niyeti yoktur. Parasızdır, kalacak tek yeri Dürüye'nin yanıdır. Yıllardır Dürüye'nin boşanmasını bekleyen Duran Ağa da vazgeçmeye niyetli değildir. Dürüye ise birbirleriyle komik bir savaşa giren Zühtü ve Durandan kurtulmak için güğümleriyle' birlik olup oyunlar kurmaya başlar.

İneğiyle boğasıyla, davuluyla zurnasıyla, köylüsüyle delisiyle bu şirin köyde geçen komik sıcak bir hikayedir Dürüye'nin Güğümleri'... Ve tabii türküleri ve aşklarıyla!




Genel Hikaye:
Dürüye bundan yirmi beş yıl evvel, daha on yedi yaşındayken Zühtü ile babasının oyunları sonucu evlenmiş ancak Zühtü ile 25 yıllık evlilik hayatında toplam 25 gün yaşamıştır.

Zühtü, ilk gecelerinin sabahında Almanya'ya işçi olarak çalışmaya gitmiş, iki yıl sonra döndüğünde bir kızı olduğunu öğrenmiş,bir hafta kalmış, yine Almanya'ya gitmiş, iki sene sonra dönmüş, bir kızının daha olduğunu görmüş, bir hafta kalıp yine gitmiş, döndüğünde bir kızının daha olduğunu görmüş, bir hafta sonra yine gitmiş, gidiş o gidiş... Bir daha dönmemiş ve hiç bir haber de göndermemiştir. Son gelişinden bir kızı daha vardır. Onun varlığından haberi yoktur.

Dürüye köyde on ineği ve bir boğası ile sütçülük yaparak kızlarına bakmaktadır. Kızlarına da sütçülükten gelme alışkanlıkla bunlar benim güğümler' demektedir. Zühtü'den on beş senedir haber yoktur. Dürüye mahkemeye yeni atanan bir kadın hakimin yardımıyla Zühtü'yü en sonunda boşar. Köyde bir de Duran Ağa vardır ki, köyün zenginidir.Köyün süt toplama merkezinin sahibidir. 25 yıldır Dürüye'ye aşıktır. O da zamanında Dürüye'yi istemiş ancak Zühtü'ye kaptırmıştır. Dürüye'nin aşkı 25 yıldır yüreğini kor gibi yakmaktadır ve Dürüye'nin üzerine kimseye aşık olamamıştır. Hala bekardır. Dürüye, Zühtü'yü boşar boşamaz Dürüye'nin babası ile işbirliği yapar ve Dürüye ile her ne pahasına olursa olsun evlenmek ister.

Dürüye'nin Zühtü'yüboşadığı gün Zühtügelir. Dürüye'nin kendisini boşadığından habersizdir ve Almanya'da yaptığı tüm mal varlığınıberaber yaşadığıHelga adında bir kadına kaptırmıştır. Yanında on yaşında bir de çocuk vardır. Zühtü'nün Helga'dan olma oğlu İskender'... Zühtü, sıfırıtüketmiş, ancak İskender'i kaçırarak memleketine gelmiştir. Dürüye'yi kandırarak kapağı eve atıp hayata tekrar başlama arzusundadır. Dürüye, Zühtü'nün dönmesi ve Duranın evlilik baskıları sonucu iki ateş arasındadır ama artık gözü açılmıştır ve kimseye kolay kolay kanmayacaktır.

Dürüye'nin güğümleri kalaylı, Dürüye'yi aldatması kolay mı? Zühtü ve Duran Dürüye üzerinden, bu hala çok güzel kadını elde etmek için komik bir savaşın içine girerler. Güğümlere gelince, büyük kız Halime evde kalmıştır, Huriye ve Hayriye'nin ise köyde Ümit ve Yaman adında yavukluları vardır. Nazife ise henüz on beş yaşındadır ve aldanacak yer aramaktadır. 25 yıldır hayatı zindan olan Dürüye, şimdi de iki adam arasındadır ve kendi başına gelenlerin kızlarının başına gelmesini istemez. Bu yüzden kılı kırk yarar ve kızlarının kendisi gibi olur olmadık şekilde kalaylanmaması için onların önünde evlilik konusunda hep engeller çıkarır.



OYUNCULAR


DÜRÜYE
İpek Tuzcuoğlu

ZÜHTÜ
Emre Kınay

DURAN AĞA
Uğur Çavuşoğlu

HALİM
Selahattin Taşdöğen

ÜMİT
Kaan Urgancıoğlu

YAMAN
Lemi Filozof

NASİP
Yener Gürsoy

NİMET
Yeliz Şar

NAZİFE
Elif Atakan

HALİME
Deniz Sipahi

HURİYE
Burcu Binici

HAYRİYE
Algı Eke

İMDAT ÇAVUŞ
Fatih Doğan

ADSIZ
Volkan Baş

BAYRAM
Cem Cüceloğlu

DÖNE
Şule Demirezen

Yapımcı: Sinetel Film / İbrahim Mertoğlu

Yönetmen: Mustafa Şevki Doğan

Senaryo: Baykut Badem / Filiz Ekinci

Oyuncular:
İpek Tuzcuoğlu ( Düriye)
Emre Kınay ( Zühtü)
Uğur Çavuşoğlu ( Duran Ağa)
Selahattin Taşdöğen (Halim)
Kaan Urgancıoğlu ( Ümit)
Lemi Filozof (Yaman)
Yener Gürsoy ( Nasip)
Yeliz Şar (Nimet)

0 yorum:

Yorum Gönder